Paragliden in Kroatië

Paragliden is een sport die steeds populairder wordt in Kroatië, het bergachtige landschap en het uitstekende klimaat maken Kroatië meer dan dan een geschikte bestemming voor het beoefenen van paragliden.

Baska

Baska is een zeer populaire bestemming voor liefhebbers van paragliden. Het beschikt over meerdere hellingen die als startplaats dienen. Met een prachtig uitzicht bovenop Baska over de eilanden Krk, Cres en Rab kunnen liefhebbers hier genieten van het vliegen.

Biokovo gebergte

Biokovo is een van de meest opwindende bergen in Europa. Deze locatie is door de moeilijkheidsgraad echter alleen geschikt voor ervaren paragliders. Met een hoogte van slechts 1200m na de start van de vlucht heeft men een schitterend uitzicht op Makarska, Podgora, eilanden Brac en Hvar aan de ene kant en Herzegovina aan de andere kant.

Istrië- Buzet op de berg Ucka

Met de startbaan Raspadalica is het mogelijk om alle kanten op te vliegen. Het gebied is thermisch actief waardoor lange vluchten mogelijk zijn. Buzet, met uitzicht over de hele Kvarner baai, Grobnik, Gorski Kotar, en bij goed weer over Pula en Trieste, is een aanrader voor alle liefhebbers van paragliden.

Tribalj

Tribalj is een uitstekende locatie voor zowel beginners als gevorderden. De goede start en landingsbaan zijn ideaal. Het adembenemende uitzicht over de streek Vinodol, Crikvenica Riviera, Krk en Kvarner is een onvergetelijke ervaring.

Omis

Een geweldige plaats om te vliegen is in Omis over de ravijn van de rivier Cetina. Dankzij de altijd aanwezige wind is het een uitstekende locatie. Op 10min loopafstand van het dorp Cecuci, op de uitlopers van het Dinarische gebergte, bevindt zich de grashelling waar men de vlucht kan starten die tot wel 3 uur kan duren. De meest gebruikte landplaats is het veilige strand bij Omis.

Plaats een reactie