Zeilen in Kroatië

Kroatië is een van de mooiste zeilgebieden ter wereld, met 1185 eilanden, waarvan 66 grote eilanden, is het een waar zeilparadijs met ontelbare droomlocaties! Je kunt hier dus prima terecht voor jouw actieve vakantie. Onder de warme zon kan men ankeren in een “eigen” baai, snorkelen in ongerept kristalhelder azuurblauw water of genieten in romantische vissersdorpjes op de eilanden.

De eilanden zijn onderling niet meer dan 10 nautische mijlen van elkaar verwijderd. Met ongeveer 1500 baaien en havens is de Kroatische kust ideaal voor een vaart met volle zeilen als voor een motorbootcruise.

De ontelbare kanalen en eilanden bieden een enorme keus in routes. 56 moderne jachthavens met ong. 16.000 aanmeerplaatsen en 5.500 droogdokplaatsen, zijn het gehele jaar door beschikbaar. In de meeste van deze jachthavens is het mogelijk om een jacht te huren om de schitterende Kroatische kust van 5835km lang te verkennen!

Adriatic Croatian International Club, bekend als de ACI Club, is de grootste nautische reisorganisatie in Kroatië. De ACI Club vertegenwoordigt een unieke keten van 21 marina’s die zich uitstrekt van Dubrovnik tot en met Umag. ACI Club heeft sinds de oprichting gestreefd naar het onder aandacht brengen van zeilen en de ontwikkeling hiervan.

Daarnaast hebben de ACI marina’s een herkenbaar hoog niveau van service. Bezoekers van de modern uitgeruste Kroatische jachthavens kunnen naast de technische service ook rekenen op extra faciliteiten zoals; restaurants, (snack)bars, winkels, wasgelegenheden etc.

De pogingen van Kroatië om de ontwikkelingen in het nautisch toerisme te stimuleren en daarbij de bescherming van de natuur als de voornaamste pijler te hebben ingezet, hebben in talrijke Blauwe vlaggen voor de jachthavens geresulteerd. Deze prestigieuze internationale herkenning toebedeeld door de European Foundation for Environmental Education symboliseert een beschermde, een bewaarde en een veilige omgeving die vergezeld is van zeer goede toeristische promotie.

Er zijn meer dan 140 chartermaatschappijen die in Kroatië actief zijn, met een gezamenlijke capaciteit van 2,700 comfortabele en modern uitgeruste vaartuigen. Deze maatschappijen zijn verenigd in de Coatian Charter Vessels Group. Om een vaartuig te mogen huren moet men in het bezit zijn van vaarlicentie en een radiolicentie (deze kan evt. bij de havenautoriteiten behaald worden).

Plaats een reactie