Bol

Bol, een serene kuststreek gelegen aan de rand van de Vidova Gora (Vidova berg) en Bolska Kruna (Kroon van Bol) in de zuidelijke landschappen van Brac is de ultieme vakantiebestemming. Deze streek biedt ontspanning en volledig entertainment voor jong en oud, ver weg van het gehaaste dagelijkse leven. Bol biedt een ontspannen sfeer om te genieten.

De gelijknamige plaats Bol, een van de mooiste op het eiland Brac, is altijd populair geweest om de prachtige omgeving, deze aantrekkelijkheid is alleen groter geworden door de grote aanbod in activiteiten, zoals duiken, watersporten, paardrijden, varen, vissen, kajakken, windsurfen, kitesurfen, tennis en diverse andere sporten.

De plaats Bol heeft een echte mediterrane uitstraling, met smalle gezellige straatjes en een pittoresk centrum rond de haven met een paleis, een kasteel, een Dominicaans klooster en kerk. De plaats heeft een grote historische achtergrond met veel cultuur uit de klassieke tijd waarbij de mooiste bezienswaardigheden van de stad het klooster in de grot Blace, het Dominicaanse klooster, botanische tuinen, musea, ontologische musea en artefacten van de stad zijn. Daarnaast is nog nog veel meer cultureel erfgoed en zijn er ook genoeg cafe’s en restaurants en enkele discotheken in de stad te vinden.De afstand tot het vliegveld bedraagt 15 km en er zijn goede veerbootsverbindingen met het vaste land.

Bol is beroemd om zijn natuurschoon en de stranden, waarbij Zlatni rat (Gouden Hoorn), dat is een van de grootste en zeker een van de mooiste stranden van de Adriatische Zee is. Het beroemde lange strand aan de zuidwest kust is een driehoekige, in zee uitstekende landtong bedekt met hele fijne kiezelstenen. Vanwege dit strand is Bol sinds enige jaren hét binnenlandse toeristenoord voor de Kroatische jetset geworden. Daarnaast zijn de (water)sportmogelijkheden ontelbaar.

Tijdens de vakantie in Bol, kan men gebruik maken van aangeboden diensten door de vakantieoorden zoals thermen, lokale wijnen van uitstekende kwaliteit, casino clubs, zeilen, duiken en genieten van het avontuur met excursie boten en jachten.

Plaats een reactie