Eiland Dugi Otok

Dugi Otok is het grootste eiland in de Noord-Dalmatische archipel, met bijzondere contrasten.
Dugi Otok is ongeveer 45 km lang en tussen de 1 en 4 km breed, de hoogste piek Vela Straza is 338 m hoog. De zuidwest kust van het eiland is steil met fascinerende kliffen die een ongeëvenaard uitzicht bieden. Daarnaast is er een opeenvolging van baaien, de mooiste onder hen zijn Saharun en Telascica.

De trots van het eiland is een groots landschap met een dominerende vuurtoren aan de noordwest kant, en het Natuurpark Telascica op het zuidoosten. De diversiteit van het zeeleven in combinatie met diverse rotsachtige landschappen maken dit eiland een unieke ecologische eenheid.

Tijdens een bezoek Dugi Otok, vindt u vele aantrekkelijke plaatsen en natuurlijke schoonheden. Dugi Otok biedt een reis door een wereld van oude tradities, maar ook de moderne manier van leven is nadrukkelijk aanwezig op het eiland.

Dugi Otok is het grootste eiland in de Zadar archipel, met een oppervlakte van 114,44 km2 en een 179,75 km lange kustlijn. De 11 plaatsen op het eiland liggen tegenover het vasteland en een steile zuidwest zijde is gelegen naar de open zee. De meest aantrekkelijke toeristische delen zijn de zuidwest zijde met natuurpark Telascica, wat een geografisch en natuurlijk onderdeel van Nationaal Park Kornati is, en het uiterste westen van het eiland met het bekende toeristische dorp Bozava, zandstrand Saharun en de Veli Rat vuurtoren die het gebied domineert. Sali is het administratief centrum van het eiland, gericht op visserij en toerisme. Een veerboot lijn Zadar – Brbinj verbindt Dugi Otok met het land. Ontdek alle bestemmingen van dit mooie eiland en geniet van de prachtige omgeving tijdens uw vakantie op Dugi Otok.

Natuurpark Telascica

Telascica aan de Zadar Riviera is het enige Kroatische natuurpark op zee, hierdoor is het een bijzonder waardevol en uniek gebied in Kroatië. De natuurlijke geografische kenmerken, flora en fauna, geomorfologische entiteit, de zee, onderzeese wereld en het landschap vormen een van nature prachtige eenheid op het land en zee. Een toevluchtsoord voor ezels, karst velden, olijfgaarden, Romeinse villa’s, baaien, meren, vuurtorens, een kristal heldere zee , dit alles heeft natuurpark Telascica te bieden.

Hieronder vind je de plaatsen die je kunt vinden op het eiland Dugi Otok;

  • Bozava
  • Brbinj
  • Luka
  • Sali
  • Savar
  • Veli Rat
  • Verunic
  • Zaglav
  • Zman

Plaats een reactie