Sucuraj

Sucuraj in Kroatië, is een kleine schilderachtige vissersplaats met een haven, gelegen in het oosten van het eiland Hvar, waar het eiland dichtst bij het vaste land komt (5 km).

Sucuraj ligt  op een plaats waar de kristalheldere zee van Hvar- en Neretva kanaal samenkomen in een prachtig decor van de berg Biokovo, de Makarska Riviera, het eiland Brac, Peljesac schiereiland en het eiland Korcula.

De stad bestaat uit twee delen: Gornja Banda en Donja Banda. Gornja Banda is gelegen aan de noordzijde van de haven, en Donja Banda op een klein schiereiland aan de zuidzijde, tussen de haven en Cesminica baai, waar het strand is gelegen. Een vruchtbaar gebied strekt uit rond de stad. De Gornja Banda is ook bevolkt sinds de oudheid en Donja Banda sinds de 15e eeuw.

Sucuraj is aantrekkelijk  voor toeristen dankzij de ongerepte natuur, dichte vegetatie en een groot aantal stranden.

De plaats is rijk aan palmen, tamaris, pijnbomen en andere mediterrane planten. Het gebied is omgeven met olijfbomen, wijngaarden en enorme bossen. Het klimaat in Sucuraj is zeer aangenaam: de zomerperiode is lang, droog en warm en de zomer winden Maestral en Tramontana zorgen voor een aangename koele verfrissing.

In het centrum zijn vele restaurants, cafe’s en bars gelegen en er zijn vele verschillende accommodaties in de plaats te vinden. Er zijn vele sport-recreatieve activiteiten voor toeristen in Sucuraj zoals vissen, fietsen, zeilen, duiken, voetbal, bowling etc. Tijdens het toeristisch seizoen, zijn er dagelijks boottochten naar de Makarska Riviera, Peljesac schiereiland en het eiland Korcula. Dankzij de nabijheid van de kust en een goede verbindingen met de veerboot zijn uitstapjes naar Dubrovnik en Split een aanrader.

Plaats een reactie