Maslinica

Maslinica is gelegen in een baai op het westelijke deel van het eiland Solta. Maslinica onderscheidt zich met de natuurlijke schoonheid van het landschap, met de schilderachtige baai en een dennenbos aan de zuidkant, en haar omgeving met de diepe, goed beschermde Sesula baai.

Tegenwoordig is Maslinica zeer aantrekkelijk voor toeristen die op zoek zijn naar absolute rust en stilte. Er zijn geen moderne stranden met bijbehorende inhoud in Maslinica. Er is een kleiner strand in de baai Tepli Bok, maar de werkelijke waarde van deze plek is dat men letterlijk in elke kleine baai een geïsoleerde hoek kan te vinden voor zichzelf en totaal kan ontspannen(de stranden zijn meestal rotsachtig).

Het vissersdorp is gelegen in de natuurlijke omgeving, met een ongelofelijk uitzicht op zeven eilanden. Het kristalheldere water biedt een comfortabele vakantie. Hier vindt men romantische dalen, altijd groene natuur en oude dorpjes aan de binnenkant van het eiland met huizen gemaakt van steen en smalle straatjes. De zee rond het eiland biedt ideale omstandigheden om te duiken, vissen en zeilen. De lokale producten zijn een delicatesse voor de fijnproevers.

Plaats een reactie