Baska

Baska, gelegen aan de zuidwestkant van het eiland Krk is een populaire badplaats. Het bekende zandstrand (1800 m.), tevens een van de grootste zandstranden aan de Adriatische Zee, draagt hier veel aan bij. Het strand heeft een blauwe vlag dankzij de schoonheid van de zee en met meer dan 2500 uren zon per jaar wordt er veel gebruik gemaakt van dit prachtige strand.

Naast het grote strand van Baska biedt de plaats tal van goede restaurants en clubs in het centrum. Baska is omgeven door droge, rotsachtige heuvels en met de smalle straatjes, balkonnetjes en zandstranden in de stad trekt Baska vele bezoekers aan.

Prehistorische opgravingen rond Baska en archeologische overblijfselen getuigen van nederzettingen in vroegere tijden. De stad is de oudste bad zone op het eiland Krk. In Jurandvor is de kerk van St. Lucia gelegen, in de kerk bevindt zich het oudste schriftelijke voorbeeld van de Kroatische taal “Bascanska ploca” (Baska tablet). Het origineel bevindt zich tegenwoordig in het museum in Zagreb.

Plaats een reactie