Nudistenstranden Kroatië

Ook in Kroatië kun je tijdens je strandvakantie als nudist goed terecht op één van de vele nudistenstranden. Hieronder vind je ons overzicht. Mocht je zelf nog toevoegingen hebben, horen wij dat uiteraard graag!

Koversada (Istrie)

Een van de grootste Europese nudistencampings, gelegen ten zuiden van Vrsar is een populaire bestemming voor naturisten uit de hele wereld. Het nudistenstrand is 5 km lang, gedeeltelijk rotsachtig met een centraal zandstrand dat in het bezit is van een blauwe vlag. Koversada is in het bezit van de blauwe vlag dankzij de schone zee en goede faciliteiten aan het strand. In de buurt van het naaktstrand en nudistencamping bevinden zich restaurants, winkels, sportfaciliteiten en nog veel meer.

Glavica (Dalmatie)

Nabij Vrboska, op het meest zonnige eiland van Kroatië, Hvar, is dit natuurlijke nudistenstrand gelegen. De vele kleine natuurlijke rotsbaaien garanderen privacy en Glavica is dan ook ideaal voor mensen die een “eigen” stukje strand zoeken om te skinnydippen.

Jelenica (Dalmatie)

Jelenica is een zandstrand voor nudisten op het eiland Ugljan gelegen in de baai Sabusa en is goed te bereiken met de fiets, te voet of met een bootje. Behalve het strand Jelenica zijn op het eiland Ugljan enkele andere naaktstranden te vinden, o.a. Mala Sabusa en het eilandje Karantunic. Jelenica is omgeven door mediterrane pijnbomen die een aangename schaduw bieden tijdens de warme zomers.

Palmizana (Dalmatie)

Naturisten hebben onlangs deze parel van het Kroatisch archipel ontdekt, met een prachtige natuur en vele zanderige baaien. Het strand ligt in een ruime baai die omgeven is door een dicht dennenbos. Slechts een gedeelte van het strand is bestemd voor naturisten en faciliteiten zijn de vinden in de omliggende plaatsen.

Lokrum (Dalmatie)

Het eiland van de liefde, Lokrum, ligt tegenover Dubrovnik en is goed bereikbaar met de ferry. Op het eiland Lokrum bevinden zich enkele officiële stranden voor nudisten, maar ook een legio aan verborgen baaien met totale privacy. Op het eiland is een botanische tuin te vinden met vele plantensoorten en het gehele eiland Lokrum is begroeid met mediterrane vegetatie die een zeer aangename schaduw biedt tijdens de warme zomermaanden.

Valalta (Istrie)

Ten noorden van de binnenstad van Rovinj ligt een prachtig naturistenstrand met een camping, genaamd Valalta. Het strand is gelegen binnen het gelijknamige complex en bestaat uit zand en fijne kiezelsteentjes. Binnen de 4­sterren camping bevinden zich alle mogelijke faciliteiten o.a. een restaurant, een bar, winkels en verschillende sportfaciliteiten.

Baska (Istrie)

Op het eiland Krk, nabij Baska ligt een naturistencamping met een rijk entertainment programma, een restaurant en een winkel. Na een korte wandeling door de pijnbomen bereikt men het nudistenstrand met fijne kiezelstenen. Het water is kristalhelder en de bomen bieden een aangename schaduw.

Nugal (Dalmatie)

Het strand Nugal ligt nabij Tucepi en is het meest bekende nudistenstrand aan de Makarska Riviera. Het strand is omringd door dennenbossen die voor schaduw en privacy zorgen. Helaas zijn er geen faciliteiten in de omgeving van het strand aanwezig, het is dan ook aangeraden om zelf eten en drinken mee te nemen.

Mlini

Aan de Dubrovnik­ riviera liggen vele mooie baaien. Ten zuiden van het plaatsje Mlini, bereikt men na een korte wandeling een prachtig nudistenstrand waar men strandstoelen en parasols kan huren. Het strand bestaat voornamelijk uit beton met een zanderige bodem in de zee, nabij het strand is een restaurant gelegen.

Vrulja (Dalmatie)

Dicht bij Brela aan de Makarska­ riviera ligt de romantische baai Vrulja. Vrulja is het makkelijkst te bereiken met een bootje of na een langere wandeling vanuit Brela richting het noorden. Een gedeelte van de baai is bestemd voor naturisten.

Sahara (Rab)

Het strand Sahara ligt in Lopar op het eiland Rab. Men kan het strand bereiken via de aangegeven routes of met een bootje. Het strand Sahara is een vrij rustig strand en hierdoor geschikt voor naturisten die rust zoeken.

Crveni Otok (Istrie)

Het “rode eiland” ligt in het archipel van Rovinj en is verbonden met het eilandje Sv. Andrija en Maskin. Maskin is een bestemd voor naturisten, de stranden bestaan voornamelijk uit rots en kiezels en de vele baaien bieden rust en privacy. Ten zuiden van het strand bevindt zich een bar.

Kandarola (Kvarner)

Kandarola is gelegen op het rijk begroeide schiereiland Frakanj en is te bereiken met een taxiboot vanuit de haven van Rab. Het strand biedt vele faciliteiten, van douches tot restaurants en glijbanen voor de kinderen.

Zecevo (Dalmatie)

Zecevo is volgens sommigen het mooiste Kroatische eilandje waar één van de meest bekende nudistenstranden van Kroatië ligt. Het strand is goed te bereiken met een ferry vanuit Jelsa en Vrboska. Nabij het strand bevindt zich een camping, restaurants en winkels.

Paklina (Dalmatie)

Paklina, een prachtig rotsachtig nudistenstrand, ligt op het eiland Brac in de buurt van Bol. Vele kleine zanderige baaien die het strand omgeven, bieden rust en privacy. Aan de oostelijke zijde van het eiland Brac bevinden zich een aantal andere mooie afgelegen nudistenstranden.

Plaats een reactie