Eiland Kaprije

De grillige kustlijn is bijzonder mooi op dit eiland van 7 km ², daarnaast is er een prachtige rustige beschutte baai met azuurblauw water aanwezig waar men heerlijk kan zwemmen. Gelegen in het centrale deel van de Sibenik archipel, heeft Kaprije zijn naam te danken aan de kappertjes, die bloeien op het eiland. Dit kleine, platte eiland is voornamelijk bedekt met lage begroeiing afgewisseld met olijfbomen en wijngaarden.

Het dorp Kaprije ligt aan een prachtige baai op het zuidelijkste deel van het eiland. De grillige kustlijn biedt goede zwemmogelijkheden. De weinige inwoners zijn afstammelingen van vluchtelingen uit gebieden die binnengevallen zijn door de Turken in de 16e eeuw. In de 14e en 15e eeuw, behoorde het eiland aan de adellijke families van Sibenik. De parochiekerk dateert uit het einde van de 16e eeuw.

Er zijn geen hotels op Kaprije eiland aanwezig, wel zijn er privé accommodaties waar men kan verblijven. Kaprije is bereikbaar met de veerboot die dagelijks van Sibenik naar Kaprije gaat.

Plaats een reactie