Strandvakantie Kroatië

vakantiestrand kroatie

Kroatië is het land bij uitstek voor strandvakanties, de stranden van Kroatië zijn nog steeds de grootste toeristische attractie van het land. De Kroatische kust is bezaaid met prachtige stranden, rijk aan natuurlijke havens met talloze baaien. Voor vele vakantiegangers betekent strand het ultieme vakantiegevoel en Kroatië biedt dit ultieme vakantiegevoel meer dan voldoende aan.

Kroatië heeft 1.778 km kustlijn langs het vasteland en nog eens meer dan 1.200 eilanden om uit te kiezen (66 bewoond) met extra 4.012 kilometers kustlijn. Kristalhelder azuurblauw water, een mooie natuur langs de kust, de schoonste zee van Europa, hierin is Kroatië onverslaanbaar.

Het is moeilijk om de roep van deze heldere blauwe wateren te weerstaan! 
U hoeft alleen maar een eigen plek vinden, ver van lawaai en de drukte, of juist een bruisend strandfeest, de ruime keus aan stranden is bijna oneindig. 
Familiestranden met ondiepe baaien en kiezelsteentjes, of aangename, warme rotsstranden die in bijna elke kustplaats van Kroatië te vinden zijn, of moderne stranden en mondaine stranden met promenades , of feeststranden zoals het knallende strand Zrce op Pag of de naturistenstranden als Koversada en Valalte in Istrië, Punat en Baska op Krk of Lokrum bij Dubrovnik.

De verlaten stranden op eilandjes langs de kust, of de mooiste zandstranden op het eiland Susak, Saharun op Dugi otok, Lumbarda op Korcula, Bol op het eiland Brac, Orebic en Kukljica op het eiland Ugljan maken het strandaanbod in Kroatië meer dan groots. Kroatië heeft qua stranden dan ook voor iedereen wat te bieden.

Vele stranden in Kroatië zijn onderscheiden door de blue flag organisatie, deze instantie inspecteert en onderzoekt stranden volgens verschillende criteria. De blauwe vlag staat voor schone stranden en een goede kwaliteit van zeewater.

Naar zee en dennen ruikende lucht, warme zon en de heldere blauwe zee waar de onderzeese wereld zichtbaar is tot meters diep. Prachtige mediterrane bruisende steden en slaperige dorpjes, met goede restaurants, de heerlijke Kroatische keuken, een glas goede wijn, een bruisend nachtleven met bars waar u kunt zitten en genieten van mediterrane avonden maken de kust van Kroatië tot een schitterende vakantiebestemming.

strandvakantie kroatie

Feeststranden

Iedere zomer bezoeken jongeren de Kroatische stranden voor een goed feest. Er worden veel festivals georganiseerd tijdens de zomer en de strandtenten zijn dag en nacht bruisend van het feestpubliek. Vind het strand voor jouw feest en geniet de hele vakantie!

Nudistenstranden

Kroatië is de bakermat van het naturisme. Vele stranden zijn gereserveerd voor nudisten waar u ongestoord kunt genieten van de warme zon en de schone, blauwe zee. Bekijk de beste stranden voor nudisten en kies de beste bestemming voor een vakantie in Kroatië.

Romantische stranden

Kilometers strand garanderen een mooi, romantisch plekje om te genieten van de ondergaande zon met je geliefde. In Kroatië kunt u heerlijk genieten van een welverdiende vakantie met elkaar in een mooie omgeving. Bekijk de mooiste romantische stranden en kies uw ideale vakantie bestemming.

Windsurfstranden

Kroatië is een ideale bestemming voor windsurfers. Vele stranden en baaien zijn ideaal voor deze populaire watersport. Bekijk de beste stranden om te windsurfen en geniet van de perfecte vakantie in Kroatië!

Familiestranden

Lekker, ontspannen genieten van een strandvakantie met uw gezin in Kroatië? Kroatië heet honderden kilometers strand, wij hebben de beste gezinsstranden beschreven. Bekijk de beste bestemmingen met gezinsstranden en en kies het perfecte strand om te ontspannen met de kinderen.

Plaats een reactie