Bezienswaardigheden in Kroatië

kasteel kroatie

Kroatië is een prachtig (vakantie)land, waar talloze bezienswaardigheden het bij uitstek een prima locatie maken voor jouw komende vakantie! Hieronder zie je een overzicht van de verschillende bezienswaardigheden in Kroatië!

Plitvice Meren

Plitvice meren is het mooiste Nationale Park in Kroatië en een van de mooiste natuurgebieden in Europa. Een bezoek aan de Plitvice Meren tijdens uw vakantie is een absolute aanrader.

Trogir

De oude stad Trogir is een parel aan de Adriatische kust. De oude binnenstad ligt letterlijk bezaaid met bezienswaardigheden uit vergane tijden.  Geniet van een drankje op een van de terrassen in deze unieke omgeving.

Sint Jakov-kathedraal

Sint Jakov-kathedraal in Sibenik is een uniek bouwwerk. De witte kathedraal, het symbool van Sibenik, is gelegen op een mooi plein met logés dat in de avond zeer sfeervol is.

Dioklecian’s paleis

Dioklecian’s paleis in Split geeft de stad zijn unieke uitstraling. Vele bezienswaardigheden zijn te bezichtigen in het paleis en een bezoek aan deze Kroatische parel is een aanrader.

Basiliek van Euphrasius

De basiliek van Euphrasius gelegen in Porec is een van de grote toeristische trekpleisters in Porec. De prachtige fresco’s en typische bouwvorm  hebben ervoor gezorgd dat de basiliek op de UNESCO werelderfgoedlijst is opgenomen.

Starogradsko polje

Starogradsko polje op het eiland Hvar is een uniek voorbeeld van landbouw uit de Griekse tijd. Tijdens uw verblijf op Hvar is dit een leuke excursie.

Dubrovnik

De oude stad Dubrovnik is een schitterende bezienswaardigheid! De autovrije binnenstad biedt een unieke ervaring. Zodra u door de stadspoorten wandelt herleven oude tijden. Een echte aanrader!

Plaats een reactie