Eiland Rava

Het eiland Rava, met een oppervlakte van 3.62 km ², is een van de middelgrote eilanden van de Zadar archipel. De hoogste top op het eiland is Babicovac met een hoogte van 98 meter. Er zijn twee belangrijke plaatsen op het eiland – Vela Rava, gelegen in het midden van het eiland en Mala Rava gelegen op het noordwestelijke deel.

Het eiland is ingesprongen met 13 baaien die zich uitstreken over 15.45 km kustlijn. Er zijn een klein aantal vlakke akker-gebieden die worden gebruikt om groente en fruit te verbouwen. Op een heuvelachtig en oneffen terrein worden voornamelijk olijven en druiven geteeld. Het eiland is horizontaal verdeeld met stenen muren genaamd “mocire”, en verticale lijnen genaamd “trmezali”.

Mala Rava

Mala Rava is gelegen op het noordelijke deel van het eiland Rava. De belangrijkste baai is Lokvina, waar de meerderheid van de woningen zijn gelegen. De baai is gericht naar Dugi Otok, en met zijn afgeronde kaap is het een ideale locatie voor verankering. De Tanko baai ligt aan de overkant van de Lokvina baai en kijkt uit over het eiland Iz. Langs de Tanko baai bevinden zich diverse pieren, nieuw gebouwd kustwegen en een waterkant gebruikt als verankering voor grote schepen. Een stuk verderop is er een olijf fabriek en twee restaurants. Het oude deel met oude huizen ligt een beetje boven de baai. St. Peter’s kapel bevindt zich in het dorp.

Vela Rava

Vela Rava is gelegen in het midden van het eiland Rava, met de Marnjica, Grbacina en Grbavac baaien en het oude dorp vormt Vela Rava het grootste deel van het eiland. Vela Rava is altijd het centrum en het belangrijkste dorp op het eiland geweest. In Vela Rava bevinden zich een kerk, een winkel, en de enige school en postkantoor op het hele eiland.

Plaats een reactie