Vrboska

Vrboska is een kleine plaats, gelegen op het centrale deel van de noordkust van het eiland Hvar in een smalle en diep ingesneden baai, omgeven door wijngaarden, olijfgaarden en een bos van pijnbomen.

Vrboska is verdeeld in twee delen: het oostelijk deel genaamd Pjaca (een mengsel van renaissance en barokke huizen) en westelijk deel Podva (met kerken, smalle straatjes en huizen gebouwd in Renaissance en gotische stijl), die zijn verbonden door kleine bruggen. Dit geeft een onbeschrijfelijke charme aan de plaats. Daarnaast heeft Vrboska prachtige stranden en ongerepte natuur.

Accommodatie is beschikbaar in hotels, appartementen, pensions, kamers en een nudistencamping. 

Goede restaurants en bars, sport en recreatie mogelijkheden, culturele evenementen en entertainment, duikmogelijkheden en excursies ( o.a. naar Bol op het eiland Brac en Makarska) zijn enkele van mogelijkheden die Vrboska te bieden heeft aan toeristen.

Bezoekers hebben de beschikking over een haven voor kleine jachten en  een goed uitgeruste Vrboska ACI Marina (die is zeer aantrekkelijk voor watersporters).

De meest populaire stranden in Vrboska zijn stranden op het schiereiland Soline, Maslinica baai en het eiland Zecevo . Soline heeft vele mooie kiezelinhammen aan de zuidkant en meestal platte stenen aan de noordzijde. Maslinica is een kiezelstrand, 800 m van het centrum van de stad. Zecevo is een klein eiland met een nudistenstrand.

Plaats een reactie