Zavala

Zavala in Kroatie is een dorp en kleine haven, gelegen aan de zuidelijke kust van het eiland Hvar, 13 km ten zuiden van Jelsa. Zavala staat bekend om de ongerepte natuur en prachtige kiezelstranden.
Tegenover Zavala is het eiland Scedro gelegen, een waar natuurlijk paradijs, terwijl de dorpen Ivan Dolac en Sveta Nedjelja zich bevinden in de directe omgeving.

Zavala is een pittoresk dorpje, gelegen op een helling aan zee met vele mooie kiezelstranden. Onder de helling van Zavala bevindt zich een reeks van mooie stranden met een kristalheldere zee. Het meest aantrekkelijke strand is Petrascica (met een grot). In Zavala vindt u een aantal restaurants en een kleine lokale winkel, in het naburige Jelsa kunt u terecht voor alle overige faciliteiten. Tijdens uw verblijf in raden wij u aan om te proeven van de uitstekende witte wijn (bogdanjusa).

Zavala is een ideale vakantiebestemming voor degenen die willen ontsnappen aan drukte. Hier kunt u ontspannen omringd door de geur van lavendel en rozemarijn in een omgeving vol pittoreske olijfbomen en wijngaarden, de heldere zee in een buitengewoon mild en gezond klimaat.

Plaats een reactie