Pupnat

Pupnat, het kleinste dorp van Korcula, is gelegen in het binnenland op het oostelijke deel van het eiland Korcula, ongeveer 12 kilometer ten westen van de stad Korcula.  De naam Pupnat is afgeleid van “pampinata” – dat wijnbladeren betekent.

De locatie van het dorp Pupnat werd gekozen door de kolonisten, in het heuvelachtige deel van het eiland, om onopgemerkt te blijven vanaf de zee en op deze manier werd Pupnat door de eeuwen heen beschermd tegen piraten. Vanuit Pupnat klimt de weg bijna aan de top van het eiland waar een prachtig panorama zich uitstrekt zo ver als het eiland Mljet naar het zuidoosten en het eiland Lastovo in het zuiden.

Verborgen in een vallei tussen hoge heuvels, is Pupnat een zeer aangename en interessante vakantie bestemming. Pupnat is het startpunt voor een aantal interessante wandelingen: naar de top van het eiland (Klupca, 568 meter), naar het dorp van Racisce aan de noordelijke kust, naar de Zukovica vallei aan de zuidelijke kust en naar de stad Korcula verbonden door een prehistorisch wandelpad (ongeveer 3 uur wandelen).  In Pupnat kunnen bezoekers genieten van eersteklas traditioneel gemaakte wijn, prsut, olijfolie, rakija, honing, gedroogde kruiden en fruit.

Plaats een reactie