Eiland Silba

Het eiland Silba, gelegen aan de Zadar Riviera in Dalmatië, is uniek in vele dingen. Er zijn geen auto’s of motorfietsen op het eiland en fietsen zijn een zeldzaamheid. Silba is een eiland met een vreedzame en rustige sfeer, waar bezoekers in de ongerepte natuur heerlijk kunnen ontspannen.

Naast een paar fietsen en de bromfiets van de postbode, zijn de enige “toegestane” voertuigen de hand-carts op twee wielen en trekkers met opleggers, het meest gebruikt door de lokale bevolking en toeristen voor het vervoeren van bagage van en naar aankomende boten. Volgens de regelgeving van het eiland kunnen tractoren slechts een uur voor en een uur na de aankomst van de boot worden gebruikt.

Er zijn geen hotels op Silba, accommodatie wordt alleen in privéwoningen aangeboden. Er zijn geen giftige dieren of planten in de steeneik bossen op Silba aanwezig. De zee rondom Silba is overvloedig met witte vis, dat is een favoriete traktatie van dolfijnen die vaak de kusten van dit eiland te bezoeken op zoek naar voedsel. De vele baaien bieden bezoekers een azuur blauwe en heldere zee waar u kunt genieten van totale rust op het strand.

Plaats een reactie