Vakantie Dalmatië

Het langste deel van de prachtige, pittoreske en uitgestrekte kust van Kroatië, met het grootste aantal eilanden, behoort tot Dalmatië. De Dalmatische kust heeft een overvloed aan prachtige verscheidenheid te bieden die iedere bezoeker blijft fascineren.

Gedurende de zomermaanden is overal aan de kust de levendige aanwezigheid van de toeristen duidelijk voelbaar. Het toeristische aanbod van Dalmatië is divers en in ieder opzicht uitgebreid, ongeacht wat de bezoeker zoekt; natuur, cultuur, strand, sport, ontspanning, hotels, jachthaven, campings en meer, Dalmatië heeft het in haar aanbod. Hierdoor is Dalmatië in de zomer een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld.

De weelderige pracht van de ruige Dalmatische kust met de eilanden, stranden, natuurparken, monumenten uit de oud-Kroatische, Romeinse en Venetiaanse periode geven deze regio in Kroatië haar charme. Het grote culinaire aanbod en verschillende activiteiten dragen tevens toe aan de aantrekkelijkheid van Dalmatië.

Geheel Dalmatië is rijk aan vele bezienswaardigheden en cultuurhistorische kunstschatten.
Langs de kust zijn vele haventjes, heuvels, bergen, eilandjes en baaien te vinden. De steden zoals Zadar, Split, Sibenik, Dubrovnik zijn in het bezit van een rijk cultureel erfgoed met eeuwenoude monumenten en historische gebouwen, waar men zich in andere tijden kan wanen.

Geheel Dalmatië is rijk aan vele bezienswaardigheden en cultuurhistorische kunstschatten maar de natuurlijke schoonheid van het gebied is ongeëvenaard. Maar liefst vijf van de zeven nationale parken in Kroatië bevinden zich in Dalmatië en deze gebieden zijn ieder prachtig en uniek in de wereld.

In Dalmatië bevinden zich de mest aantrekkelijke stranden van Kroatië, met helder water, waar de watertemperatuur zelfs nog in september (24C) aangenaam is. Voor de duikliefhebber is Dalmatië een waar paradijs waar de fascinerende onderwaterwereld bezoekers uitnodigt om de prachtige flora, fauna, wrakken en grotten te bezichtigen.

Kroatië heeft van oudsher een rijke wijntraditie en in Dalmatië wordt langs de hele kust wijn verbouwd. De eerste wijngaarden zijn te vinden rond Primosten, bij Trogir, waar de heerlijke rode Babic-wijn vandaan komt. Ter hoogte van de kust van Makarska vormen de wijngaarden een onlosmakelijk deel van het landschap. De wijngaarden liggen op stenige hellingen en worden versterkt met lage stapelmuurtjes.
“Als je je hand in de zee steekt, ben je met de hele wereld verbonden…”

Deze oude Dalmatische volkswijsheid wordt door de bewoners aan de kust nog veel gebruikt. Zij omschrijft en symboliseert het levensgevoel van de Dalmatische bevolking en de liefde voor hun prachtige kuststreek.

Bestemmingen in Noord Dalmatië

Hieronder vind je alle bestemmingen binnen de regio Noord Dalmatië.

Bestemmingen in Midden Dalmatië

Hieronder vind je alle bestemmingen binnen de regio Midden Dalmatië.

Bestemmingen in Zuid Dalmatië

Hieronder vind je alle bestemmingen binnen de regio Zuid Dalmatië.

Plaats een reactie