Rukavac

Rukavac is een zeer aantrekkelijke kleine toeristische badplaats gelegen langs twee schilderachtige baaien, aan de zuidelijke kust van het eiland Vis.

Tot voor kort was Rukavac een typisch klein Dalmatische vissersdorp, vandaag is het een van de bekendste toeristische bestemmingen op het eiland Vis, vooral vanwege de mooie stranden en het grote aanbod van uitstekende accommodaties in particuliere woningen en appartementen. Een vakantie in Rukavac is ideaal voor degenen die willen genieten van mooie stranden en een kristalheldere zee, een prachtige natuurlijke omgeving in een echte mediterrane sfeer. De zee is buitengewoon rijk aan vis, dus Rukavac vertegenwoordigt ook een favoriete bestemming voor duikers en vissers op het eiland Vis.

In de directe omgeving van Rukavac zijn talloze stranden te vinden waarvan de meest bekende de “Srebrena” strand (Zilveren strand) is. Srebrena strand is een natuurlijk kiezelstrand dat beschouwd wordt als een van de mooiste stranden van Dalmatië, talrijke eilanden en eilandjes liggen nabij het strand, waarvan Ravnik uniek is met de natuurlijke fenomenen, “De Groene Grot”.

Plaats een reactie