Eiland Zlarin

Eiland Zlarin is het meest bekend om zijn koraalriffen en is een prima locatie om te duiken in Kroatië. Dankzij de ongerepte schoonheid wordt Zlarin het “gouden eiland” genoemd. Zlarin met een oppervlakte van 8 km2 groot is een eiland van dennen, zandstranden, idyllische baaien en een traditioneel dorp. Zlarin wordt door het vasteland gescheiden door de Sibenik kanaal.

Zlarin heeft een unieke cultuur, gebaseerd op de oogst van koraal en de verwerking hiervan in sieraden en ornamenten. De inwoners van Zlarin zijn vissers en zeelieden sinds mensenheugenis en waren de eerste koraal vissers op de Adriatische Zee. Er is een “koraal museum” in Zlarin te vinden waar wordt uitgelegd hoe de mooie rode koralen sieraden worden gemaakt.

Sporen van Illyrische en Romeinse nederzettingen zijn gevonden in Zlarin. Van de 13e tot de 19e eeuw was het eiland in het bezit van de bisschoppen van Sibenik en een paar adellijke families. Een prachtig zandstrand, veel groen en een rustige ambiance hebben de ontwikkeling van het toerisme in Zlarin bevorderd, dat gemakkelijk bereikbaar is vanaf Sibenik met een veerboot.

Plaats een reactie