Vakantie in Vodice

Vodice heeft een groot toeristisch aanbod met veel afwisseling en vele mogelijkheden voor recreatie. Dankzij de gunstige ligging is het een favoriete bestemming voor vele bezoekers die Midden-Dalmatië willen ontdekken. Vodice is voor vele toeristen een ideale plek om te ontspannen!

In Vodice kunt u genieten van Dalmatische specialiteiten en de heerlijke sfeer van de restaurants. U kunt de lokale wijn proeven die wordt aangeboden in vele konobas in een authentiek interieur.
Na een diner in een van de voortreffelijke restaurants in Vodice, kunt u zich overgeven aan de zachte melodie van de Adriatische Zee tijdens een romantische wandeling langs de zee over de mooie wandelpromenade of een bezoek brengen een deel van de culturele evenementen en concerten die plaatsvinden in het centrum van Vodice.

Straat artiesten, zangers, traditionele klapas, dansers, schilders, cartoonisten vele andere artiesten transformeren de straten en winkels van Vodice in een buitenpodium tijdens de zomer.
De hele stad leeft het leven met volle teugen tijdens deze periode. Bars en clubs komen ook tot leven tijdens de zomer. Populaire clubs zijn Baloo, Opium, Exit, Hookah bar, Makina, Cocolino, cocktail bars en de meest bekende Hacienda, een nachtclub net buiten de stad, op de hoofdweg richting Sibenik. Hacienda kan tot 2000 bezoekers ontvangen en is bekend om de vele feesten gedurende de zomer waarbij wereldberoemde DJ’s optreden.

De duikcentra in Vodice zorgen ervoor dat men kan genieten van de natuurlijke schoonheid van de Adriatische zeebodem in de Vodice Riviera. Wrakken van schepen die nooit hun bestemming hebben bereikt en onderwatersafari’s zijn prachtige duikervaringen. Voor mensen met een passie voor vissen organiseren de boten “Bakul” en “Loly” van Vodice Big Game Fishing. In Brodarica, 20 km van Vodice vindt men de Pegasus Equestrian Club, waar men kan gaan paardrijden. In en om Vodice zijn er kilometers lange fietspaden, aangepast aan ieders niveau. Wie op zoek is naar recreatie kan de minder veeleisende routes afleggen, terwijl de echte fietsliefhebbers de moeilijkere routes kunnen nemen. Alle tracks zijn zeer goed gemarkeerd en tijdens de tochten kan men genieten van de natuur en prachtige uitzichten. Fietsen kan men op vele locaties in Vodice huren.

Vodice heeft een overvloed aan sportfaciliteiten: tennis, voetbal, handbal-en basketbalvelden, waterpolo, beachvolleybal, jeu de boules bal, etc. Enkele andere faciliteiten zijn: de waterglijbaan, jet ski, parasailing, waterfietsen en bungeejumping. Vodice is het startpunt voor vele excursies in de Vodice Riviera en Dalmatië. De meest populaire boottochten zijn: NP Krka, NP Kornati, en een rit met een zeilboot door het Vodice archipel. Een aanrader is een 2 uur durende zeiltocht gedurende de prachtige zonsondergang tussen de eilanden van het Vodice archipel. De historische steden van  Split, Trogir, Dubrovnik en het NP Plitvice kunnen bezocht worden met een georganiseerde busexcursie. Sibenik en Zadar zijn heel goed te bezoeken of op eigen initiatief.

Vodice, de belangrijkste toeristische trekpleister aan de Sibenik Riviera in Kroatië, is genoemd naar waterbronnen, voda betekent water in het Kroatisch. In feite heeft Vodice zich ontwikkeld om de omliggende oude waterbronnen. Dankzij deze natuurlijke fenomeen heeft Vodice drinkwater geëxporteerd tot in de late 19e eeuw. Vandaag bevinden zich op het centrale plein van Vodice twee goed bewaard gebleven waterbronnen als gedenktekens voor oude tradities en gewoonten.

Het huidige Vodice in Kroatië, is een toeristische trekpleister met een groot aanbod, met meer dan 50 000 toeristische accommodaties is hotels, appartementen, pensions en campings.

Plaats een reactie