Nationale parken in Kroatië

Kroatië heeft een prachtige natuur met een zeer afwisselend landschap. Er zijn vele beschermde natuurgebieden aanwezig, de mooiste zijn de Nationale Parken die een absolute aanrader zijn tijdens uw vakantie in Kroatië.

Nationaal park Sjeverni Velebit

NP Sjeverni Velebit (Noord Velebit) is het meest aantrekkelijke en waardevolle deel van de bergkam Velebit en werd aangewezen als nationaal park vanwege het unieke karstfenomeen, rijke flora en fauna en een prachtig natuurschoon op een relatief klein gebied.

Risnjak

Bosrijk bergmassief ten noorden van Rijeka. Nationaal park Risnjak heeft dankzij de unieke ligging en de samenkomst van verschillende klimaten een zeer uitgebreide flora en is daarbij een van de dichtst begroeide gebieden in Kroatië.

Paklenica

Nationaal park Paklenica is een van de meest aantrekkelijke en unieke natuurfenomenen van Kroatië met vele grotten, schitterende bossen en baaien waar de Adriatische Zee het Velebit gebergte binnendringt.

Mljet

Het groene eiland ten zuidoosten van Dubrovnik. Nationaal park Mljet heeft de status van nationaal park te danken aan de buitengewone inhammen van kust en de weelderige flora met rijke bossen, alsmede de unieke bossen van de mediterrane eik. Een ware must voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Krka

De mooiste karstrivier in Kroatië gelegen in de buurt van Sibenik, met indrukwekkende watervallen van meer dan 100m breed. Nationaal park Krka biedt niet alleen een schitterend natuurschoon, maar heeft een grote culturele en historische waarde.

Brijuni Eilanden

Eilandengroep bestaande uit twee grotere en twaalf kleinere eilandjes langs de westkust van Istrië. Nationaal park Brijuni is bekend om het milde klimaat en de rijke vegetatie, het park is vol met bomen omzoomde wandelpaden, prachtige parken en tuinen met tropische vegetatie.

Plitvice Meren

Het mooiste en bekendste Kroatische nationale park, deel van het werelderfgoed van UNESCO Nationaal park Plitvice bestaat uit 16 trapsgewijs geschakelde kristalheldere meren die met elkaar verbonden zijn door vele schilderachtige watervallen en cascades omgeven door een sprookjesachtig bos in de bergen.

Kornati Eilanden

Nationaal Park Kornati is een archipel bestaande uit 140 onbewoonde eilanden, eilandjes en klippen met de meeste inhammen in Middellandse- Zeegebied. Een uniek natuurfenomeen van woeste eilanden die verdwijnen in een prachtige blauwe zee.

Plaats een reactie