Sali

Sali is het gemeentelijke, culturele en administratieve centrum van Dugi Otok. Sali is gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland met een duizend-jaar-oude traditie in de visserij. Bewijzen hiervan zijn terug te vinden in geschreven documenten uit de jaren 990 na Christus.

De plaats is omgeven door natuurlijke tuinen en duizend -jaar-oude olijfgaarden. Sali heeft cultureel en sacraal erfgoed uit de eerste eeuwen van het christendom. De toeristische voorzieningen, nabijheid van NP Kornati en Natuurpark Telascica maken het een prachtige plek waar ’s zomers bezoekers kunnen genieten een echte mediterrane sfeer.

Naast de parochiekerk van St. Mary, St. Rocco en Nicolaas zijn er overblijfselen van de christelijke kerken in Stivanje Polje, Citoriju en Cuha. Sali heeft een grot aanbod van excursies, nautisch- en sportief toerisme. Er zijn goede geneeskundige voorzieningen en een tandarts aanwezig in Sali, daarnaast zijn er een postkantoor, pinautomaten, een havenkantoor en een moderne bibliotheek met boeken in verschillende talen met de mogelijkheid van gebruik van internet. De toeristische aantrekkingskracht van Sali is zeer groot. Onvergetelijk zijn de ezelsraces tijdens de Sali Culturele Zomer, een zomer vol autochtone folk manifestaties en evenementen.

Plaats een reactie