Vakantie in Makarska

Makarska is een van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen in Kroatië. De stad is het centrum van cultuur, sport en entertainment van de Makarska Riviera. Makarska is een schitterende toeristische trekpleister, gelegen op de curve van de baai omzoomd door twee schiereilanden bedekt door pijnbomen. Op de achtergrond van Makarska ligt de indrukwekkende bergketen Biokovo. Voor strandliefhebbers is de Makarska Riviera een ideale bestemming voor een vakantie in Kroatië. Hier bevnden zich enkele van de mooiste stranden van Kroatië.

Een brede boulevard strekt zich uit vanaf de baai en het strand van de stad. Langs de boulevard zijn vele winkels, restaurants, cafes, ijssalons, terrasjes met live muziek en souvenirwinkels te vinden.

Slenteren langs de straten van Makarska is heerlijk genieten van de mediterrane sfeer, u komt tijdens de wandeling langs een aantal kerken en andere architectonische en culturele bezienswaardigheden waaronder het populaire Museum van schelpen, gelegen in een franciscaner klooster.

Makarska heeft een lange traditie in het toerisme en er worden vele culturele evenementen en lokale festiviteiten tijdens de zomer georganiseerd. De geografische positie van Makarska is perfect voor bezoeken naar Split, Dubrovnik of de eilanden Brac, Hvar en Korcula. Daarnaast zijn er vele sportfaciliteiten aanwezig in Makarska.

Plaats een reactie