Romantische Stranden

Ben jij tijdens je strandvakantie in Kroatië op zoek naar een romantisch plekje om daar samen met je geliefde te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft? Kijk dan eens bij de romantische stranden hieronder!

Makarska Riviera (Dalmatië)

De Makarska Riviera is gelegen in het midden van de Dalmatische kust en heeft een aantal van de mooiste stranden langs de gehele Kroatische kust. Deze 60 km lange kuststrook is adembenemend met een prachtige samensmelting van de zee, kust en de bergen. De lange riviera, aan de voet van de berg Biokovo, heeft vele badplaatsen die allemaal een geweldige keuze zijn voor romantische stellen.

Zivogosce, 20 km ten zuiden van Makarska en het bestaat uit drie kleinere, niet-samenhangende plaatsen aan de kust: Porat, Mala Duna en Blato. Natuurlijke schoonheid van olijfgaarden en dennenbossen gecombineerd met de kleine kiezelstranden en romantische knusse baaien over een kuststrook van 6 km lang, hebben een bijzondere aantrekkingskracht. De zee is schoon en helder, en andere romantische plek aan deze Riviera is Brela. Brela, gelegen tussen Split en Makarska, is een romantisch dorp met 6 km prachtige witte kiezelstrand en is omgeven door vijgenbomen, olijfbomen en mooie dennenbossen.

Brela is bekend om zijn stranden, velen zeggen dat ze behoren tot de mooiste in Kroatië. Witte ronde keien lopen langzaam af in de heldere zee. Kleine baaien zijn typerend voor Brela waardoor het een zeer romantische plek is, met adembenemende zonsondergangen. Ten noorden van Brela, is de romantische baai van Vrulja gelegen. De baai is omsloten door hoge kliffen, met kristalhelder water en een strand van kiezelstenen. Vrulja is niet erg gemakkelijk te bereiken door het ruwe terrein. Een kleine boot te huren in Brela om met uw geliefde naar deze prachtige plek te varen is de beste en mooiste manier om Vrulja te bezoeken. Vrulja wordt ook vaak bezocht door naturisten, skinny dippen op een niet zo drukke plek ineen prachtige baai is mogelijk.

Eiland Cres (Kvarner)

Het eiland Cres, het grootste eiland in de Adriatische Zee met 405,78 km2, is gelegen in het noordelijke deel van de Baai van Kvarner. Het zuidelijke gedeelte, dat wil zeggen de stad Osor, is verbonden met het eiland Losinj door een schraagbrug.

Cres is een heuvelachtig eiland, 66 km lang en variërend in breedte van 2 tot 12 km. De kustlijn van het eiland, 248 km lang, is ingesprongen; de westelijke en zuidelijke deel heeft tal van baaien en kiezelstranden, terwijl de noordelijke en oostelijke deel wordt gekenmerkt met steile en ruige rotsen.

De pareltjes van het eiland Cres zijn ongetwijfeld de vele stranden, meestal gelegen aan de westelijke oever, halverwege tussen Sveti Blaz en de Golf van Ustrine. Sommige stranden lijken op grote schelpen die langzaam verdwijnen in de helderblauwe zee. Deze schelpen zijn gevormd door eeuwen van regen en golven van de zee die de kalkstenen sedimenten van deze kusten glad hebben geschuurd.

Sommige van deze stranden kunnen worden bereikt door te wandelen op de eeuwenoude paden die leiden langs de de groene sparren en olijfbomen, geurend naar rozemarijn, tijm en munt. Andere stranden bevinden zich bij campings, zoals de bijna 500 meter lange Slatina Beach, terwijl weer andere verborgen stranden allen via de zee bereikt kunnen worden.

Valun, een schilderachtig dorpje aan de zee, is gelegen rondom een kleine haven in het zuidelijke deel van de Baai van Valun. Voor velen is het de meest mooie en de meest romantische plek op het eiland.

Er zijn twee prachtige kiezelstranden, Kleine Valun strand, met een steile berg erachter, is zo stil en teruggetrokken dat weggaan een moeilijke opgave is.

Een kajak huren om de perfecte plek te ontdekken voor een romantische dag is een aanrader. Buitengewone landschappen, mediterrane geuren en onwerkelijke schoonheid van water- en luchtpaletten , zijn onvergetelijke indrukken. Na een romantische dag op het strand kan men heerlijk dineren in een van de romantische restaurants die Valun rijk is.

Cres heeft naast Valun andere adembenemende plaatsen en stranden waar men kan genieten van rust in ongerepte natuur.

Lubenice,, gelegen op 382m boven de zeespiegel kijkt uit over de baai van Kvarner. Onder Lubenice bevindt zich een kleine kiezelstenen baai met een ongerept strand, dat men te voet of per boot kan bereiken. Het is een flinke wandeling die zeker de moeite waard is.

Beli, een van de oudste nederzettingen op Cres, is een perfecte romantische plek. De nederzetting in de bouwvorm ven een acropolis, is gelegen op een 130m hoge heuvel boven de oostelijke kust van het noordelijke deel van het eiland. Het is een romantisch, dorpje aan zee rijk aan culturele en historische monumenten met smalle sfeervolle straatjes. Beli wordt steeds populairder als een startpunt van lange wandelingen op het platteland, met een prachtig kiezelstrand in de buurt.

Eiland Hvar (Dalmatië)

Hvar, gelegen op het gelijknamige eiland, is volgens vele de meest romantische stad gelegen op de Kroatische eilanden. De stad heeft vele smalle gezellige barretjes waar men heerlijk kan ontspannen onder het genot van een drankje na een wandeling door de prachtige stad.

Met een taxi boot vanuit de haven Hvar kan men de Pakleni Otoci (Paklina archipel), gelegen voor de kust van Hvar bereiken.

Palmizana, gelegen op 20 minuten varen van Hvar, is een plek waar men heerlijk kan genieten van zandstranden en afgelegen romantische baaien. Palmizana is een bijzondere plek, romantisch maar levendig. Overnachten in bungalows, ver weg van de drukte van Hvar is een mogelijkheid.

Op Palmizana bevindt zich een jachthaven, een restaurant en kunstgalerie. Hand in hand het eiland verkennen om de perfecte, afgelegen plek onder de zon te vinden en heerlijk te genieten van het heldere blauw water. Palmizana leent zich uitstekend voor skinny dippen op een van de vele verborgen stranden.

Het gehele Paklina archipel is een perfecte plaats voor skinny dippen, populair zijn de Jerolim en Stipanska naaktstranden.

Sucuraj, gelegen op de oostelijke landtong van het eiland Hvar, is een aangenaam en rustig zomerverblijf aan zee. Sucuraj met de aaneenschakeling van romantische baaien en stranden zijn geplaatst op een lijst van beschermde gebieden vanwege hun schoonheid.

In de buurt van Sucuraj bevinden zich vele mooie en kleurrijke baaien waarvan de meest kleurrijke baai, Perna, aan de zuidkust is gelegen. In Sucuraj zijn vele verschillende soorten stranden te vinden, in de buurt van de plaats is het wat drukker, maar er zijn meer dan genoeg afgelegen romantische stranden te vinden dankzijn meer dan 20 km vooral ongerepte kustlijn langs Sucuraj.

Eiland Korcula (Dalmatië)

Korcula, het romantische eiland, is 47 km lang en niet meer dan 7 km breed. Het naburige eiland Hvar is een andere populaire plek voor romantische stelletjes maar de 2 eilanden ademen een andere sfeer. Terwijl Hvar, met name de stad Hvar, een drukke, levendige en luxe sfeer heeft, is het eiland Korcula een perfecte plek voor koppels op zoek naar rustige, afgelegen, romantische plekken.

Men kan wandelen door romantische straatjes van de oude stad Korcula, of genieten van de heuvels en valleien van het binnenland, en met bijna 200 ongerepte baaien en stranden is rust gegarandeerd. De dichtstbijzijnde stranden bij Korcula stad zijn gelegen naar het zuidoosten, maar een korte rit met de watertaxi vanaf de oude haven naar de Skoji eilanden, waarvan Badija de dichtstbij is gelegen, is een nog betere optie. Een prachtig restaurant met huisgemaakte gerechten kan worden gevonden op het eiland Stupe. Men kan ook een bootje huren en zelf de Skoji eilanden ontdekken.

Een scooter huren en naar een van de afgelegen baaien aan de zuidkant van het eiland varen is ook een optie. Pupnatska Luka, een hoefijzervormige baai kiezel omgeven door bossen en kliffen, is een van de meest romantische plekken van Kroatië. Zandstranden zijn gelegen in de buurt van het dorp Lumbarda. Korcula is daarnaast ideaal voor voor zwemmen, duiken, windsurfen en lange wandelingen door pijnboombossen en langs de vele baaien.

Baska (Kvarner)

Het eiland Krk, gelegen in Kvarner baai in het noorden van de Adriatische Zee, is het op een na grootste Kroatische eiland. Baska is een van de vele populaire toeristische badplaatsen gelegen op Krk. Baska is bekend om zijn Vela Plaza (grote strand), een natuurlijke kiezelstrand van 1800 m lang, omgeven door bars, restaurants, pizzeria’s, cafes, hotels, prive-appartementen en andere faciliteiten.

Er zijn vele andere stranden in Baska voor romantische stelletjes die op zoek zijn naar een rustigere omgeving. Baska heeft stranden in overvloed, een dertigtal kiezelstranden toegankelijk voor zwemmers van alle leeftijden, waarvan sommige van hen alleen te voet of per boot te bereiken zijn.

Een aangename wandeling vanuit het centrum van Baska, via de naturistencamping Banculuka, leidt naar vele kiezelstenen baaien die ideaal zijn om te ontsnappen aan de drukte van Vela Plaza. Op al die stranden is (zwem)kleding optioneel.

Vrbnik, gelegen aan de zuidkant van het eiland (37 km vanaf de brug van Krk), is typisch oude mediterrane stad gelegen op een 48 m hoge klif. Vrbnik is altijd al een favoriete plek voor dichters en kunstenaars geweest, vanwege de romantische aantrekkingskracht van het prachtige panorama op de top van de heuvel. In Vrbnik wordt de beroemde “Vrbnicka Zlahtina”-wijn gemaakt, een zeer gewaardeerde wijn in heel Kroatie.

Een wandeling langs het dennenbos terwijl de golven breken op de rotsen en de zon ondergaat is meer dan een aanrader. Een prachtig uitzicht op een van de mooiste zonsondergangen hier is een onvergetelijke ervaring.

Vrbnik is een historisch monument, de bekendste Kroatische kasteel-stad, vol met Glagolitische geschriften ( Krk was het centrum voor Glagolitische geleerden). Het meest bekende strand is Zgribnica, een stedelijk strand omgeven door steile kliffen en goed beschermd tegen sterke wind gelegen in de onmiddellijke nabijheid van Vrbnik. Het water is helder en schoon, daarnaast zijn er zijn douches, kleedhokjes en een restaurant op het strand. In de buurt Vrbnik zijn een tal van baaien en inhammen met aantrekkelijke stranden.

Potovosce is een buitengewoon mooi kiezelstrand in de buurt Vrbnik. Er is een kleine bar, toiletten en andere faciliteiten. Als u op zoek bent naar wat privacy wordt aangeraden om een ​​wandeling te maken langs de kust en een van de vele eenzame baaien te kiezen.
Risika is een kleine plaats 6 km ten noordwesten van Vrbnik, met een prachtig klein zandstrand in de Sv. Marko Baai, gelegen net achter het dorp.

Eiland Mljet (Dalmatië)

Mljet is het eiland van de bossen en zoutwater meren, met een derde van het eiland beschermd al nationaal park. Mljet is een bijna ongerept eiland, waar men kan genieten van de bezienswaardigheden en prachtige natuur.

Het meest aantrekkelijke gebied is het westelijke deel van het eiland, dat uitgeroepen is tot nationaal park. In het midden van een heuvelachtig bos, gelegen in het nationale park, zijn twee zoutwater meren. In het midden van het grotere meer is een klein eiland met een 12e-eeuws Benedictijner klooster.

Het hele gebied is perfect om te wandelen, kajakken of fietsen en genieten van rust en stilte. Mljet is zeer aan te raden voor romantische stelletjes, die willen ontsnappen aan de drukte van de omgeving van Dubrovnik. Daarnaast is Mljet geschikt als huwelijksreis bestemming. Het nationale park heeft een hotel aan de zuidelijke kust met goede zandstranden. Verblijf in privé accommodaties is mogelijk.

Eiland Pag (Dalmatië)

Het eiland Pag is een van de grootste Adriatische eilanden: het is qua grootte het vijfde grootste eiland met 284,50 km2. Met 270 kilometer aan grillige kustlijn heeft Pag van alle Kroatische eilanden de langste kustlijn, rijk aan inhammen, baaien, stranden en kapen. De baai van Pag, tevens de grootste baai van het eiland, heeft 20 km aan kiezelstranden.

Delen van het eiland zijn zeer rotsachtig en verstoken van vegetatie, waardoor het soms aandoet als een maanlandschap en er zeer onuitnodigend uitziet. Maar een avond op de Rucica kiezelstrand , achter Metajna, brengt daar zeker verandering in. De ondergaande zon kleurt de woeste rotsen roze, terwijl men op de ongerepte witte steentjes van het strand zit, voor de kristalheldere lagune, met het Velebit gebergte op de achtergrond wat zorgt voor schilderachtige landschappen.

Vanuit Metajna linksaf en na 2 kilometer verder bevindt zich Rucica Paradise Cove. In de buurt is een restaurant waar op vaste tijden lunch en diner wordt geserveerd, de gehele dag door kan men hier een stop maken om uit te rusten of te eten en drinken op elk moment.

Schiereiland Peljesac (Dalmatië)

Het Peljesac schiereiland is een ongelooflijk schilderachtig en ongerept stuk land dat zich 90 kilometer in de zee uitstrekt. Het schiereiland is niet overweldigd door het massatoerisme, zodat romantische koppels kunnen genieten van de schilderachtige dorpjes en beschutte baaien, het prachtige berglandschap en natuurlijk de stranden.

Peljesac is beroemd om zijn zeevruchten en vooral oesters, en is daardoor uitgegroeid tot een zeer populaire locatie voor romantische weekendjes!

Er zijn ontelbare ongerepte stranden en baaien op het schiereiland te vinden.

Rovinj (Istrië)

Rovinj is een van de meest romantische steden aan de Adriatische kust, met een een unieke mix van het stedelijke en het romantische van een vissersdorp, talrijke bars en restaurants waardoor het een aanrader is voor een romantisch verblijf.

Aan de zuidkant van de drukke haven in Rovinj, bevindt zich Zlatni Rt – Punta Corrente park, met veel kronkelende romantische paden door de bossen bij rots-en kiezelstranden. Goed onderhouden paden, geschikt voor fietsen, leiden helemaal naar de orinthologische reserve 7km zuiden van Rovinj Palud. In dit deel bevinden zich een tal van zwemstranden.

De stranden in het westelijke deel van dit gebied zijn zeer druk bezocht. Voor meer privacy kan men de weg naar het puntje van Cape Skaraba volgen, waar zich een mooi strand bevindt met platte stenen die geschikt zijn voor zonnebaden.

In het kustgebied met vele inhammen bevinden zich kleine baaien, verborgen in dichte vegetatie, waar vaak naturisten verblijven. Hoewel de stranden zijn niet gespecificeerd als naturistenstanden, kiezen veel mensen ervoor om van de zee en de zon op deze manier te genieten.

Romantische koppels op zoek naar een naturistenvakantie kunnen verblijven in het Valalta naturisten resort (appartementen, campings). Valalta ligt op 8 km ten noorden van het centrum van Rovinj. De pittoreske kustlijn bestaat uit 3 km van steen, zand-en kiezelstranden, waaronder enkele romantische baaien.

Plaats een reactie