Actieve vakantie Kroatië

Voor liefhebbers van actieve vakanties is Kroatië een perfecte vakantiebestemming! Duikers komen in de Adriatische Zee een waar paradijs tegen met blauwe wateren rijk aan flora en fauna, met antieke amforen, gezonken galjoenen en gezonken schepen uit de twee wereldoorlogen.

Met meer dan 1000 eilanden voor de Kroatische kust is het een uniek gebied voor nautici. Men kan hier aanmeren in een van de vele beschutte, ongerepte baaien en genieten van de dennenbossen en romantische steden die cultuur en geschiedenis ademen terwijl de lokale visspecialiteit wordt geserveerd.

De ongerepte natuur is een ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen, bergbeklimmen, kamperen, mountainbiken en mensen die rust zoeken in de natuur. Er zijn vele paden en routes aangelegd die geschikt zijn voor fietsen en paardrijden. Voor outdoor sporters die meer adrenaline zoeken zijn er activiteiten zoals parachutespringen, paragliding en bungeejumpen.

Op de stroomversnellingen van de rivieren in Midden-Kroatië en Dalmatië kan men raften en abseilen is mogelijk van de berg Biokovo en Vidova Gora op het eiland Brac.

Kortom, een actieve vakantie in Kroatië is voor avonturiers en natuurliefhebbers een absolute must!

Raften en kajakken

Op de stroomversnellingen van de rivieren in Midden-Kroatië en Dalmatië kan men uitstekend raften en kajakken. Ontdek de verborgen juweeltjes van mooie karstlandschap.

Mountainbiken

Fietsen is een ideale manier om Kroatië te ontdekken en echt te kunnen genieten van dichtbij. Verken een van de vele prachtige routes en geniet van de omgeving tijdens je actieve vakantie in Kroatië!

Zeilen

Kroatië is een van de mooiste zeilgebieden ter wereld, met 1185 eilanden is het een waar zeilparadijs met ontelbare droomlocaties!

Bergbeklimmen

Dankzij het bergachtige landschap is Kroatië een perfecte bestemming voor liefhebbers van klimmen en trekking.

Paragliden

Paragliding is een sport die steeds populairder wordt in Kroatië, het bergachtige landschap en het uitstekende klimaat maken Kroatië meer dan dan een geschikte bestemming voor het beoefenen van paragliding.

Duiken

Duiken is in Kroatië een van de populairste watersporten. Ontdek de mooie onderwater wereld van de warme en blauwe Adriatische zee in Kroatië.

Windsurfen

Windsurfen is de meest populaire watersport ter wereld. De Kroatische kust leent zich dan ook uitstekend voor deze sport. Lees hier meer over de beste locaties voor windsurfen in Kroatië.

Ben je op zoek naar luxe overnachtingen, kijk dan eens bij Tovernachting.

Plaats een reactie