Vakantie Istrië

Het hartvormige schiereiland van Kroatië, Istrië is gelegen in het noordoostelijke deel van de Adriatische Zee en is tegenwoordig een belangrijk toeristisch gebied van Kroatië met een mooie kustlijn bestaande uit talrijke baaien met rots- en kiezelstranden. Istrië is met 2,820 km2 het grootste schiereiland van Kroatië.

Door de geografische ligging heeft Istrië een sterke culturele invloed van Italië die zich heeft weerspiegelt in de bouwstijl en de gastronomie.

De rijke en bewogen geschiedenis van Istrië heeft zijn sporen achtergelaten met een mengsel van Slavische, Romaanse en Germaanse culturen. Dit is overal zichtbaar in een rijk cultureel aanbod. Ondanks deze vele verschillende invloeden heeft vooral één cultuur zijn stempel gedrukt op Istrië; de beschaving van Venetië, dat meer dan 500 jaar over deze streek regeerde en waarvan de invloeden en overblijfselen nog duidelijk aanwezig zijn.

De kust van Istrië is bekend als een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het Middellandse-Zeegebied. De ware ontdekking is het ongerepte en sprookjesachtige achterland van Istrië, de Terrae magicae. Het rustieke, groene achterland bestaande uit prachtige natuur met prachtige groene bossen, wijnvelden en diverse pittoreske dorpjes. Dit vormt in het hoogseizoen een ontspannende rustieke omgeving vergeleken met de drukbezochte kuststreken, Istrië heeft voor iedereen wat te bieden.

Aan de kust van Istrië bevinden zich vele bekende toeristische badplaatsen: Umag, Porec, Pula, Rovinj, Novigrad, Medulin, Rabac en het naturistische Vrsar. De archipel van Brijuni is een van de mooiste nationale parken van Kroatië en is uit verschillende kuststeden van Istrië goed te bezoeken.

Het Middellandse zeeklimaat biedt heerlijke warme zomers en aangename voor- en na seizoenen. Istrië staat bekend om de zwoele warme zomers, de heldere blauwe zee met mooie baaien, ongeschonden natuur en dorpjes in middeleeuwse sferen die een bezoek zeker zijn. Dit zijn perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

Bestemmingen in Istrië

Hieronder vind je alle bestemmingen binnen de regio Istrië.

Plaats een reactie