Eiland Rab

Rab in Kroatië, is een eiland van zon, met 2.417 uren zon per jaar is het een van de zonnigste eilanden van Europa. De zon schijnt op het eiland in juni, juli en augustus tien uur per dag. Het eiland ligt parallel aan het Velebit-massief, ervan gescheiden door het Velebit kanaal. Rab ligt ten zuiden van Krk en ten oosten van Cres en behoort nog net tot de Kvarner.

De kustlijn van Rab heeft vele baaien en inhammen, jachthavens en prachtige schilderachtige kustplaatsen. Het eiland Rab is het meest zuidelijke van de eilanden in de baai van Kvarner, met een overwegend mediterrane vegetatie. De vegetatie is weelderig, als gevolg van het zachte mediterrane klimaat is Rab bedekt met naaldbossen.

Rab biedt vele particuliere accommodaties, in eenpersoons-, tweepersoons-en driepersoonskamers van alle categorieën, evenals in de suites en goed uitgeruste appartementen, hotels. Alles op het eiland is toegankelijk voor bezoekers, zodat Rab als een geheel gewijd is aan het vakantiegevoel.

Voor liefhebbers van een actieve vakantie zijn er tal van mogelijkheden voor het beoefenen van sport en recreatieve activiteiten, variërend van duiken, waterskiën, jetskiën, surfen, raften, het huren van een boot of een waterfiets, parachutespringen, tennis, beachvolleybal, voetbal, basketbal, handbal, tennis, minigolf, boccia (een soort jeu de boules), fietsen, wandelen, enz.

Rab is een unieke culturele en ecologische bestemming aan de Kroatische kust, dankzij de bewaarde lokale tradities en cultuur in combinatie met een goed toeristisch aanbod. De mooie stranden en prachtige natuur, hartelijke gastvrije bewoners van het eiland, uitstekende service, lange toeristische traditie, schitterende ligging en het aanbod aan diverse evenementen onderscheiden dit eiland.

Hieronder vind je de steden en dorpen op het eiland Rab.

  • Kampor
  • Lopar
  • Rab (stad)
  • Supetarska Draga

Plaats een reactie