Vakantie Kvarner

Kvarner in Kroatië, ten zuiden van Istrië, aan de voet van de berg Ucka bevindt zich het prachtige Opatija met een prachtige riviera in een ogenschijnlijk gestolen bocht met de eilanden Krk, Cres en Rab.

Als u de Ucka beklimt kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht op Rijeka, Velebit, Gorski Kotar, Istrië, de Midden-Dalmatische en Kvarnereilanden in de mooie blauwe Adriatische zee. Het bergmassief Ucka biedt een natuurlijke bescherming tegen koude luchtstromen. Hierdoor zijn Opatija en de rustige plaatsjes Ika, Icici, Lovran, Medveja, Moscenicka Draga aan de voet van deze berg toeristische plaatsen met een zeer aangenaam klimaat.

Maar vergeet ook Baska op het eiland Krk niet! Door het milde klimaat heeft de Kvarner een weelderige plantengroei, waarvan kamille en laurier de meest voorkomende zijn.

De plaats Lovran heeft zijn naam aan de veel voorkomende laurier te danken. Het milde klimaat heeft er al in de tijd van de dubbelmonarchie van Oostenrijk-Hongarije voor gezorgd dat Opatija een kuuroord werd nadat de keizerlijke families het tot hun zomerresidentie hadden uitgekozen. Dit heeft eraan bijgedragen dat Opatija en haar riviera, Mali Losinj en Krk, traditionele toeristische trekpleisters zijn met luxueuze hotels en parken, elegante en romantische villa’s, maar ook uitstekende campings hebben met een zeer hoge standaard.

Deze schitterende omgeving, met de zee en bergen, het aangename klimaat en prachtig natuurschoon biedt vele uitstekende accommodaties die zeer goed te bereiken zijn door vele verbindingsmogelijkheden.

Bestemmingen in Kvarner

Hieronder vind je het overzicht van alle bestemmingen binnen de regio Kvarner.

Plaats een reactie