Eilanden van Kroatië

Kroatië, het land van duizend eilanden, telt om precies te zijn 1.185 eilanden en is een waar paradijs voor watersporters, nautici en liefhebbers van ongerepte natuur. Langs de 1778 km lange Adriatische kust liggen 67 bewoonde eilanden. Elk eiland biedt een aparte ervaring met unieke bezienswaardigheden, landschappen, gewoontes en festiviteiten.

Van ongerepte natuur, eeuwenoude cultuur, prachtige stranden met een azuurblauwe zee tot uitstekende sportfaciliteiten en 24-uurs feesten, de Kroatische eilanden bieden het allemaal! Een bezoek aan een van de eilanden tijdens uw vakantie in Kroatië is zeker een aanrader.

Wil je eilandhoppen? Kroatië leent zich bij uitstek voor eilandhoppen, het is dankzij de goede veerboot verbindingen heel eenvoudig om de eilanden te bezoeken. Hierdoor kan je tijdens je vakantie meerdere eilanden bezoeken en de grote diversiteit ontdekken van de Kroatische eilanden.

Overzicht eilanden van Kroatië

vakantieeilanden kroatie

Hieronder vind je het overzicht van de eilanden van Kroatië. Klik op de naam van het eiland om meer informatie over dit eiland te kunnen lezen!

Istrië en Kvarner

De eilanden van Istrië en Kvarner zijn grotere eilanden met een goede toeristische infrastructuur en een heerlijk aangenaam klimaat. Cres en Krk worden vaak bezocht door Nederlandse gasten.

Noord Dalmatië

Noord Dalmatië heeft de meeste eilanden van de Kroatische kust. Dankzij de goede veerboot verbindingen is dit een perfect gebied om te eilandhoppen en te genieten van de ongerepte zee.

Midden Dalmatië

De eilanden van Midden Dalmatië zijn prachtig! De rijke geschiedenis, mooi natuurschoon en groot toeristisch aanbod maken van deze eilanden een perfecte vakantie bestemming.

Zuid Dalmatië

De eilanden van Zuid Dalmatië zijn mooie vakantie bestemmingen met een prachtige natuur waar u heerlijk kan genieten in een rustige omgeving.

Heb je nog vragen of mis je nog informatie? Laat het ons weten in de reacties!

Plaats een reactie